Land of the little | Peter Lipton

Met trots presenteert Horizonverticaal de tentoonstelling Land of the little. Een kennismaking met het bijzondere werk van Peter Lipton, ons nieuwste lid van het collectief.

Lipton (1982) studeerde fotografie aan de HKU en is ruim 12 jaar werkzaam als freelance fotograaf, forensisch beeldonderzoeker en fotoredacteur (World Press Photo, Volkskrant, en NRC).

In 2023 verlegt Lipton zijn focus naar zijn autonome fotografie en neemt met zijn wetenschappelijke fascinatie de toeschouwer mee op ontdekkingstocht. Hierin wordt de schoonheid van het kleine uitgediept.
Door experimenteren met en het ontwikkelen van verschillende fotografische technieken kijkt Lipton naar onderwerpen die met het blote oog niet waar te nemen zijn. Het combineren van honderden foto’s elimineert de scherptediepte waardoor de toeschouwer in elk beeld een scherpe blik gepresenteerd krijgt.
Lipton zoomt in tot op de millimeter en schildert met licht. Micro wordt mega. Het minuscule transformeert tot spectaculaire landschappen met bijna buitenaardse texturen.

Met zijn recente serie foto’s toont hij een voor ons onzichtbaar universum waarin het allerkleinste en allergrootste elkaar lijken te ontmoeten.

OPENING 26 maart 15.00 uur

OPEN 26.03 t/m 30.04.2023
vrijdag en zaterdag 13:00 – 17:00u