Sarah Dona Manev

Het werk van Sarah-Dona Manev wordt gekenmerkt door de relatie tussen de innerlijke wereld van een subject en een fysieke ruimte.
Of het nu gaat om geënsceneerd of ‘gevonden’ compositie, er ontstaat een niet-gestileerd / rauw beeld. Alsof de maker een andere realiteit registreert. Het is in feite een bijna surrealistische beeldtaal, een uitdrukking van ons onderbewuste zelf. De afgebeelde figuren of de lichamen in de ruimte zijn meestal in beweging. In feite speelt Performance-kunst, naast ruimtelijke installaties, een belangrijke inspiratiebron voor de kunstenaar. De meeste beelden worden gekenmerkt door een zekere monumentale benadering van compositie. Ze staan dicht bij het perspectief van een scenograaf en lenen zich net zo goed voor theater als voor architectuur of beeldhouwkunst.

In het werk, “Table Noir” (2018) verbergt de auteur het gezicht van het onderwerp. Daarmee ontneemt ze de toeschouwer een belangrijk referentiepunt. Op deze manier wordt de aandacht op de scene zelf versterkt en een ongrijpbaar beeld gecreëerd.

Wanneer:
Opening: zaterdag 27 juli ’19 16:00-19:00
Open: zondag 28 juli ’19 13:00-17:00

Waar: Horizonverticaal, Houtmarkt 7, Haarlem