De tentoonstelling Unlocked/Reconnected wil verschillende noties van de begrippen ‘huis’ en ’thuis’ inzichtelijk maken. Het is een landelijk initiatief dat de meest uiteenlopende ‘huizen voor de kunst’ met elkaar verbindt: musea, presentatie-instellingen, galeries, kunstenaarsinitiatieven en bedrijfscollecties. Vertrekpunt voor Unlocked/Reconnected is het idee van solidariteit, de wil om gezamenlijk te reflecteren op wat (t)huis is. De wereld moet niet gefragmenteerd worden, niet opgebroken in een veelvoud van vier muren: juist een bundeling van krachten en locaties, nationaal en internationaal kan een ander gezicht geven aan wat thuis/huis kan betekenen. Unlocked/Reconnected is een initiatief dat voortkomt uit een gevoel dat het open stellen van het huis na de lockdown ons nood-zaakt om te heroverwegen hoe ‘(t)huis’ er uit zou kunnen zien.

Tijdens de lockdown-periode zochten we als collectief verbinding met onze symphatisanten. Door het uitbrengen van een openbaar kleurkunstboek wilden we aanzetten om thuis te creëeren. Naast het maakproces helpt het kleuren eveneens om je focus in het nu te houden en te ontsnappen aan gedachtestromen. 

De kunstenaars van Horizonverticaal hebben een vrije interpretatie aangeleverd voor de kunstkleurplaten. Door de resultaten naast elkaar te presenteren verbinden we uiteenlopende interpretaties van de makers, van jong tot oud. Van grof tot verfijnd. Een bonte verzameling van werk, gekleurd in een huiselijke setting en gepresenteerd in onze tentoonstellingsruimte.

DOWNLOAD GRATIS onze ‘flatten the curve’ editie

Kleurkunstplaten om een echt kunstwerk in te kleuren, voor jong en oud om je thuis mee te vermaken. (download of print ze uit bij de pijltjes in de player)